Ulusaldan Uluslararasına Güç Birliği: Ayşe Ören’in Canavarları!

Türkiye’nin tek Uzay Mimarı Ayşe Ören, uzayla ilgili tasarımlarını Monster Notebook ile somutlaştıracak.

Uzay mimarı unvanına sahip Türkiye’deki tek kişi olan mimar Ayşe Ören, tasarımlarına Monster Notebook ile hayat verecek. Uluslararası yarışmalarda pek çok ödül alan, Fransa Dışişleri Bakanlığı tarafından ‘Geleceğin Lideri’ ilan edilen, NASA ile ESA’nın yer aldığı uluslararası platformlarda konferanslar veren Ören, çalışmalarını alanında kendini kanıtlayan Türk bilgisayar firması Monster Notebook ile yapacak.

İHTİYAÇ DUYULAN İŞLEM GÜCÜ

Uzay Mimarı Ayşe Ören

İnsanların Ay ve Mars gibi gök cisimlerinin yanı sıra uzayın başka yerlerinde kuracakları araçlar ile yaşam alanları araçlarla ilgili fikirler sunan ve fikirlerini çeşitli tasarımlarla somutlaştıran Ayşe Ören’e çalışmalarında ihtiyaç duyduğu işlem gücünü Monster’ın bilgisayarları sağlayacak.

Ayşe Ören konu hakkındaki düşüncelerini; Disiplinler arası etkileşim ve meslek birliktelikleri her zaman yeni gelişmelere kapı açar, Monster gibi iddialı bir marka ve ürünlerin, yolumda pozitif ivme katacağını düşünüyorum Tasarımların, hayalden geçmesinin ilk adımı olarak zihinden bilgisayara aktarılması ve bunun da yeterli teknik güce sahip olan makinelerde gerçekleşeceğini, ifade etti.

BİRLİKTE GELECEK ZAMANDA TASARIMLAR YAPACAĞIZ

Monster Notebook’un Kurumsal İletişim Müdürü Kayra Keri Küpçü ise Ören ile işbirliklerini şu sözlerle değerlendirdi: “Ülkemizdeki pek çok insan uzay araştırmalarına, SpaceX ve NASA gibi kurumların yaptığı işlere imrenerek bakıyor ancak pek az kişi uzay teknolojileri konusunda iş yapıyor. Ayşe Ören ise ülkemizin bu konuda yetiştirdiği en değerli isimlerden birisi ve Monster Notebook olarak vizyon sahibi, geleceği şekillendiren değerli bir tasarımcı ve bilim insanına destek olmaktan gururluyuz. Birlikte, gelecek adına çok güzel işler yapacağımızdan şüphemiz yok.”

Önceki haberBlackBerry’nin Ödüllü Telefonu KEYone Türkiye’de Satışa Çıktı!
Sonraki haberRedore’nin Bulut Kullanıcı Sayısı Yüzde 42 Arttı

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz