NGN Cloud, yenilenen yapısıyla hizmet veriyor

emin-kebeli

NGN, yeni nesil yaklaşımın bir parçası olarak, bir önceki nesil veri depolama sistemlerine dayanan standart altyapı hizmetini daha güvenilir ve daha güçlü evrensel depolama altyapısı ile değiştirdi. Bu geçişi sağlamak için NGN, veri merkezindeki bulut altyapısını yazılım tanımlı depolama (SDS) kullanarak geliştiren ilk şirket oldu.

Bulut üzerindeki yeni depolama hizmeti ile NGN Cloud müşteri ihtiyaçlarını esnek ve hızlı biçimde karşılıyor. Önceki yapıda NGN Cloud All Flash (kaynak yoğun veritabanları ve kritik iş uygulamaları için) ve geleneksel SAS-SATA sürücüleri (diğer sistemler için) olmak üzere iki tür veri depolama ortamı kullanmaktaydı.

NGN Bulut ve Veri Merkezi Hizmetleri Satış Öncesi Müdürü Emin Kebeli Müşterilerimiz NGN Cloud hizmetlerini deneyimleyerek avantajlarını gözlemledikçe daha sofistike hizmetlerini NGN Cloud üzerinden almaya başladılar. Bu süreçte geleneksel (SAS-SATA) sürücülerin ve flash (SSD) sürücülerin temel faydalarını birleştirebilecek yeni bir depolama formatına ihtiyacımız olduğunu fark ettik. Temel çıkış noktamız düşük maliyet ve yüksek performanslı çözüm sunmaktı. Bu bağlamda, gerekli gördüğümüz iyileştirmeleri yaparak yepyeni bir NGN Cloud altyapısına geçiş yaptık ve böylece müşteri memnuniyetini artırmayı hedefledik.” dedi ve “Sunucu ekipmanlarımızın hızını ve güvenilirliğini artırmak için kullandığımız yazılımı detaylı biçimde inceledik ve yeni hizmetimizi müşterilerimize sunmadan önce yeni altyapıda test ettik. Yeni servisi, istikrarlı ve mükemmel performans sağlamayı garantileninceye dek devreye almadık.” diye ekledi.

NGN Cloud altyapısında kullanılan Dell EMC VxFlexOS (ScaleIO) yazılımı, heterojen sürücüleri yüksek performanslı bir cluster’a dönüştüren yazılım tanımlı bir çözümdür. Cluster içindeki merkezi olmayan veri girişi/çıkışı ve oluşturulan birimlerin akıllı dağıtımı sayesinde yazılım tanımlı depolama, daha hızlı bir performans sunmak için ekstra sürücüler gerektiren geleneksel çözümlerden birkaç kat daha güçlüdür. Dahası, veri tekilleştirmeyi destekleyen birden fazla veri havuzlu sunucular ile, herhangi bir sürücünün ve hatta tüm havuzun arızalanması depolama işlemini etkilemez.

Dell EMC VxFlexOS (ScaleIO) yazılımı sayesinde, NGN Cloud altyapısı kolayca ölçeklenebilir; mevcut ortam ve müşteri ihtiyaçlarına kolayca uyarlanabilir hale geldi.

Önceki haberGörme engelliler EyeSense ile nesneleri tanıyabilecek
Sonraki haber5G ve SD-Wan ile uygulama sağlama hızı artacak

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz