Mikrolink, IGT satın almasıyla Avrupa pazarında…

Mikrolink Avrupa CEO'su Selim Kuzu

Almanya’nın önemli telekomünikasyon altyapı şirketi IGT Systemhaus AG’nin yarısını satın alan Açık Holding şirketlerinden Mikrolink Bilişim, Avrupa’da da büyümeye devam ediyor. Dünyanın 16 ülkesinde faaliyet gösteren Mikrolink’in global pazarda hizmet verdiği baz istasyonu sayısı 40 bini aştı.

IGT MIKROLINK” şirketiyle Almanya’da Deutsche Telekom ve Telefonica gibi büyük mobil operatörlerin de çözüm ortağı olan Mikrolink, Türkiye’de de geçtiğimiz ay Ege ve Akdeniz bölgeleriyle birlikte, Vodafone’nun en önemli operasyon bölgesi olan İstanbul ihalesini almıştı.

Açık Holding şirketlerinden Mikrolink Bilişim, Almanya’nın önemli telekomünikasyon altyapı şirketlerinden IGT Systemhaus AG’nin yüzde 50’sini satın alarak, Avrupa’da önemli bir adım daha attı. “IGT MIKROLINK” adını alan şirketle Almanya’nın en önemli mobil operatörlerinden Deutsche Telekom ve Telefonica Deutschland’ın da çözüm ortağı oldu.

Geçtiğimiz ay her iki mobil operatörüyle iş birliği anlaşması imzalayan Mikrolink, yeni şirketi IGT MIKROLINK ile tüm Almanya’da mevcut altyapıların 5G standartına yükseltilmesi, çok sayıda yeni baz istasyonunun kurulum, bakım ve fiber kablo projelerini hayata geçirecek. Ayrıca, devam eden sözleşmeler çerçevesinde onlarca tren garı, hava limanı ve stadyumda iletişim hizmeti verecek.

Global pazarda da büyüyor

Telekomünikasyon alanında 20 yıllık deneyime sahip Mikrolink Bilişim, İngiltere’den Almanya’ya, Kazakistan’dan Katar’a kadar 8 şirketiyle dünyanın 16 ülkesinde faaliyet gösteriyor. Vodafone, Turkcell, Türk Telekom, Ericsson, Huawei ve Nokia gibi büyük mobil operatörlere altyapı, kurulum, bakım, denetim ve işletim hizmeti veren Mikrolink, geçtiğimiz ay da Vodafone Türkiye’nin yenilenen Ege ve Akdeniz bölgeleri ile İstanbul ve Trakya bölgesi ihalesini kazanmıştı.

Mikrolink’in Almanya operasyonundan sonra yeni kurulacaklar hariç, hizmet verdiği ve sorumluluk taşıdığı baz istasyonu sayısı 40 binin üzerine çıktı. Konuyla ilgili bilgi veren Mikrolink Avrupa CEO’su Selim Kuzu, yeni yatırımlar ve projelerle global pazarda büyümeye devam edeceklerini belirterek, IGT MIKROLINK’in sunduğu geniş portföyle Global pazarın önemli oyuncularından birisi olacağını söyledi.

5G dönüşümünü hayata geçirecek

Kuzu, IGT Systemhaus AG’nin Almanya’da telekomünikasyon ve bilişim sektörünün köklü ve önemli şirketlerinden birisi olduğunu, bugüne kadar Deutsche Telekom, Telefonica ve Mannesmann için 20 bine yakın baz istasyonu, hava limanları, stadyumlar gibi büyük alanlarda erişim çözümleri sağlayan projelere imza attğını belirterek, şu bilgileri verdi:

“IGT şirketiyle yaptığımız evlilik her iki kurumun farklı deneyim ve yeteneklerini birleştirmesi adına çok önemli ve stratejik bir adım oldu. Bilişim ve mobil teknolojilerdeki hızlı gelişim ve dijital dönüşüm pazarda yeni fırsatlar yaratıyor. Bunları çok yakından takip ediyoruz.”

Avrupa’da ve özellikle Almanya’da IGT MIKROLINK olarak, öncelikle eski altyapıların güncellenmesi, 5G sistemlerinin kurulumu ile fiber optik kablo altyapı projelerini hayata geçireceklerini söyleyen Selim Kuzu, “ Projelendirmeden kuruluma, işletmeden 24 saat

bakım hizmetine ve fiber kablo uygulamasına kadar tek elden yönetimle anahtar teslim iş yapacağız. Bugüne kadar olduğu gibi çalıştığımız mobil operatörlerin en güvenilir çözüm ortağı olma özelliğimizi Avrupa’da da sürdüreceğiz” dedi.

Önceki haberTürk Telekom, sosyal medyadaki iddialara karşı basın açıklaması yayınladı!
Sonraki haber4. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi 17 Haziran’da Ankara’da Gerçekleştirilecek

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz