İnternetle Hayat Kolay Projesi ile herkese eşit iletişim hedefleniyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 13 Ekim tarihinde Ankara’da düzenlenen ‘İnternetle Hayat Kolay 3. Ulusal Koordinasyon Toplantısı’na katıldı. Arslan, Türk Telekom, Habitat Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle hayata geçirilen ‘İnternetle Hayat Kolay Projesi’nin, internetin nasıl daha verimli kullanılacağını öğreterek bilgi toplumu olma hedefinde öncü olacağına dikkat çekti.

B akan Arslan, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin bilişim altyapısıyla Avrupa’nın en iyi ülkeleri arasında yer aldığının altını çizerek, ülkenin 780 bin kilometrekaresine genişbant interneti götürdüklerini, fiber kablo uzunluğunu 106 bin kilometreden 304 bin kilometrenin üzerine çıkardıklarını kaydetti. Arslan, “Okullarımızın tamamına genişbant internet altyapısı kurduk. Kablo erişimi olmayanlara uydudan internet sağladık. Bilgi teknolojileri sınıfları açtık. Okullarımıza milyonlarca bilgisayar gönderdik. İlçelere, beldelere, kütüphanelere, halk eğitim merkezlerine, kamu internet erişim merkezleri kurduk. FATİH projesiyle, bütün okullarımızı akıllı sınıf haline getiriyoruz. Eğitimde bilişim anahtarını çevirdik, gaza bastık gidiyoruz.”

Bilgi toplumu elektronik devletle tamamlanacak

“4,5G ile bilişim yollarını karadan havaya taşıdık. Bugün, İstanbul’da erişebilirlik neyse Kars’ta da aynı” değerlendirmesini yapan Arslan, ‘Akıl yollarını’ ülkede bir baştan bir başa inşa ettiklerine dikkat çekti. Arslan, bilgi toplumunun elektronik devletle tamamlanacağını belirterek, ‘e-Devlet Kapısı’ ile 349 kurumun 2 bin 306 işini bilgisayar üzerinden yapabilir hale geldiğini ifade etti. Söz konusu gelişmeler sayesinde Türkiye’nin bilişim dünyasına adaptasyonda dünyadan 10 kat daha hızlı olduğunu vurgulayan Bakan Arslan, internetin her hanede kullanılmasını sağlamak için seferberlik başlattıklarına değindi. Bu kapsamda Türk Telekom’dan, Kars’ta internet ile henüz tanışacak vatandaşlar için özel bir tarife çalışmalarını rica ettiklerini aktaran Arslan, Kars’ta başlattıkları kampanyayı tüm Türkiye’ye yaymak istediklerini söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mayıs itibarıyla ‘Adil Kullanım Kotası’ kısıtlamasında hız düzeltmesi yaptık ve gece saat 02.00 ile 08.00 arasındaki kullanımları ‘Adil Kullanım Kotası’ndan çıkardık. Gelecek yılın sonunda Adil Kullanım Kotasını tamamen kaldırıyoruz.”

İnternetle Hayat Kolay Projesi ile 4 yılda Türkiye’nin 54 ilinde vatandaşlar, bilgisayar kullanmayı öğrendi.

Vatandaşlar proje sayesinde kendi ürettiklerini internet üzerinden satıyor

Bakan Arslan, ‘İnternetle Hayat Kolay Projesi’ ile; 4 yıldır Türkiye’nin 54 ilinde, vatandaşların bilgisayar kullanmasını öğrendiğini kaydederek “Proje sayesinde insanlarımız sadece günlük hayattaki e-bankacılık işlerini, e-devlet hizmetlerini yapmayı öğrenmiyor, kendi ürettikleri ürünleri, yetiştirdikleri mahsulleri internet üzerinden satarak işlerinin büyütebilmesi, aile bütçelerine daha fazla katkıda bulunabilmeleri de sağlanıyor” açıklamasını yaptı. Arslan, herkesin iletişim hizmetlerinden eşit bir şekilde faydalanması amacıyla gerçekleştirilen proje kapsamında daha önce internet kullanmayı bilmeyen, çoğunluğu 35 yaş üstü kadınlardan oluşan 30 bin kişinin internet okuryazarı olduğuna dikkat çekerek “Gönüllülerimizin özverili çalışmalarıyla geniş kitlelere yayılan bu seferberliğimiz sayesinde inanıyoruz ki güzel ülkemizde internetten mahrum tek bir hane kalmayacak” dedi.

Sonraki haberSuriyeli çocuklara oyunla eğitim

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz