E-Ticaret sektörü yılda yüzde 30 büyüyor

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD)’e göre Türkiye’de perakende sektörünün yaklaşık 700 milyar TL büyüklüğünde olduğu tahmin ediliyor. 2018 yılında ise bu rakamın yaklaşık 900 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor. Perakende sektöründe büyüme rakamları ise hâlâ iki basamaklı.

Dünya genelinde perakende içerisinde e-ticaretin payı 2011 yılında yüzde 3,6 iken 2016’da bu oran yüzde 8,5’e yükseldi, 2021’de ise yüzde 13 seviyelerini yakalaması bekleniyor. TUSİAD’ın bu yıl açıkladığı “Dijitalleşen Dünyada Ekonominin İtici Gücü: E-Ticaret” raporuna göre, ülkemizde e-ticaretin toplam perakende içerisinden aldığı pay yüzde 3,5 seviyelerinde. 2021 itibarıyla bu oranın yüzde 4,3 seviyelerinde kalacağı öngörülüyor.

ETİD Yönetim Kurulu Emre Ekmekçi, perakende sektörünün yapmış olduğu yatırımlar ve dijitalleşme sürecinin hız kazanmasıyla birlikte bu rakamın yüzde 5’lerin üzerine çıkacağını söyledi. Ekmekçi, “Biz ETİD olarak perakendedeki değişim sinyallerini üyelerimiz arasında da görüyoruz. 2007 yılında sadece internet üzerinden hizmet veren markalardan oluşan dernek üyelerimiz arasında perakende sektörünün pek çok büyük markası bulunuyor” dedi.

Önceki haberNetaş’ın uluslararası gelirleri yüzde 238 arttı
Sonraki haberKorsanlar kripto paranın peşinde

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz