Korsanlar kripto paranın peşinde

Kripto para birimlerine olan ilgi tüm dünyaya yayılırken, bu alan siber suçlular için de hızla çekici bir hedef haline geliyor. Yapılan araştırmaya göre, 2014’ten beri sayıları artan kripto para birimi hırsızları, kullanıcıların birikimlerini yeniden risk altında bırakmaya başladı.

Kaspersky Lab araştırmacıları, kullanıcıların kripto para birimi cüzdanlarına sızdıkları cihazın panosunda bulunan (kısa süreli veri depolama için kullanılan bir yazılım aracı) adreslerini değiştirecek şekilde tasarlanmış yeni bir CryptoShuffler Truva Atı keşfetti. Birçok kripto para biriminde, kullanıcı kripto paralarını başka bir kullanıcıya aktarmak isterse, alıcının cüzdanına özgü çok haneli kimlik numarasını bilmesi gerekiyor. CryptoShuffler, sistemin bu numaralarla çalışma ihtiyacını suistimal ediyor.

CryptoShuffler Truva Atı çalışmaya başladıktan sonra, kullanıcıların ödeme yaparken faydalandığı panoyu izlemeye başlıyor. Kopyalanan cüzdan numaralarının, işlemi yürüten yazılımdaki “hedef adres” satırına yapıştırılması gibi işlemleri de takip ediyor. Truva Atı, kullanıcının cüzdanını zararlı yazılıma ait bir cüzdanla değiştiriyor. Kullanıcı cüzdanın kimlik numarasını adres satırına yapıştırdığında aslen para göndermek istediği adresi girmiş olmuyor. Bunun sonucunda kurban, anlık değişimi fark etmediyse parasını doğrudan suçlulara aktarmış oluyor.

Önceki haberE-Ticaret sektörü yılda yüzde 30 büyüyor
Sonraki haberTürk Telekom’a ait en güncel içerik ‘Medya Merkezi’nde

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz