ITP’18 Bilişim Profesyonelleri Semineri HUAWEI Sponsorluğunda Gerçekleştirildi

ITP

ITP’18 Bilişim Profesyonelleri Semineri Antalya, 13-16 Aralık 2018 tarihlerinde 200’den fazla bilişim profesyonelinin katılımı ile “Akıllı ve Güvenli Kentler” ana temasıyla gerçekleştirildi.

Açılışını Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yaptığı etkinliğe Platin Sponsor olarak katılan HUAWEI, Akıllı Şehir vizyonunu katılımcılar ile paylaştı.

HUAWEI Türkiye Enterprise Genel Müdürü Robben Zeng yaptığı konuşmasında, “Huawei olarak, tamamen bağlı, akıllı bir dünya için her kişiye, eve ve organizasyona dijital sunmaya çalışıyoruz. Bu yüzden şehirlerin dijital dönüşümünü destekliyoruz. Halihazırda, ilk 100’ün 48’i olmak üzere toplam 211 Fortune Globe 500 şirketi, Huawei’yi dijital dönüşüm ortağı olarak seçti. Bunu eski teknolojilerle değil, hayal gücünün ötesinde teknolojilerle yapıyoruz. Akıllı Şehir vizyonumuzla, tüm dünyadaki şehirler için daha iyi yönetişim, daha iyi geçim ve daha iyi ekonomi vaat ediyoruz. Türkiye’deki ilk projelerimiz ise Ankara ve Samsun şehirleri” dedi.

Vücudumuzdaki sinir sisteminin ortamdaki değişiklikleri algılayıp bunlara tepki vermesine benzer şekilde, HUAWEI Akıllı Şehir çözümlerini kullanan bir Akıllı Şehir, bilgileri algılayıp işleyerek, şehir sakinlerinin yaşadığı ortamı iyileştirecek bilgiye dayalı kararlar alınmasını sağlayabilir. Bu çözümler; bulut bilgi işlemi, Nesnelerin İnternetini (IoT), Büyük Veriyi ve Yapay Zekayı (AI) bir araya getiren gerçek zamanlı durum raporlama ve analiz işlevlerinden yararlanarak akıllı şehirler için bir “sinir sistemi” tesis etmek üzere en yeni Bilgi ve İletişim Teknolojilerini (ICT) kullanmaktadır.

HUAWEI, akıllı bir şehrin tüm işlev ve sistemlerinin inovatif bir dijital yönetim merkezi olan Digital Platform’u geliştiriyor. Akıllı şehirler için HUAWEI’in Dijital Platformu birkaç benzersiz özellikten yararlanıyor. İlk olarak, HUAWEI, sektörde bulut-cihaz teknolojisini ve PaaS yeteneklerini kapsayan eksiksiz bir dijital platform sunan ilk tedarikçi. İkincisi, akıllı şehirler için Dijital Platform, IoT, büyük veri, GIS, video bulutu, yakınlaştırılmış iletişim, AI ve bilgi güvenliği gibi PaaS katmanında kapsamlı bileşenler ve yeteneklere sahip. Platform ayrıca bu yetenekleri bütünleştiren bir sektörel etkinleştirme platformu da içeriyor. HUAWEI’in sürdürülebilir avantajları, sürekli Ar-Ge yatırımının yanı sıra, müşteri talebine bağlı teknik inovasyon ile kendi geliştirdiği çipler, algoritmalar ve mimari tasarımın bir sonucudur.

Bugüne kadar, HUAWEI Smart City Çözümü 40’ın üzerinde ülkede 160’dan fazla şehre hizmet verdi. Örneğin, Almanya Duisburg ve İtalya Sardunya’da çözüm, şehirlerin yatırım ortamını ve vatandaşların yaşamlarını iyileştirmektedir. Rustenburg, Güney Afrika ve Sırbistan’da kullanılan dijital teknoloji çözümleri şehir geliştirme yeteneklerini geliştirmeye devam ediyor. Aynı zamanda Kuzey Atlantik takımadaları ve Tianjin’deki Binhai Yeni Bölgesi’nde yapay zeka, şehirlerin hizmetlerini iyileştiriyor ve vatandaşlar hakkında daha fazla bilgi edinilmesini sağlıyor.

HUAWEI, bu yenilikçi yaklaşımı desteklemek adına, ortaklar ve çözüm sağlayıcılar için kapsamlı bir entegrasyon ekosistemi sağlayan, uygulama ve cihazlara yönelik açık bir çözüm platformu geliştirdi. Şirket, sektördeki “bulut-kanal-cihaz” (cloud-pipe-device) sinerjisini sunan bütünsel bir ICT çözüm seti sağlayan birkaç satıcıdan biri olup, fiziki ve dijital dünyaların entegrasyonu alanında lider konumdadır.

Dünyanın her bölgesinden şehirler akıllı yönetime doğru ilerliyor. HUAWEI, akıllı şehirlerin gelişimi için gerekli elverişli zemini sağlıyor. Vizyonumuz, tamamen bağlı, akıllı bir dünya için her kişiye, eve ve kuruluşa dijital servisleri iletebilmektir.

Önceki haberÇevre ve Bütçe Dostu Epson WorkForce Serisi Yazıcılar
Sonraki haberDLive “Happy Hour” etkinliği ile ödül kazanma fırsatı sunuyor

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz