Panasonic derin öğrenmeli yüz tanıma teknolojisini gün yüzüne çıkarıyor

Panasonic

Panasonic Business, Avrupa’da yeni derin öğrenme yüz tanıma teknolojisinin lansmanı için IFSEC 2018’i seçti. Geliştirilen platform, NIST tarafından yapılan bağımsız testlerde sektörün en doğrusu olarak sıralanan bir ‘derin öğrenme’ çekirdek motoruna sahip. Face Server, sağ ve sola doğru 45 dereceye kadar olan açılarda veya yukarı ya da aşağı 30 dereceye kadar olan açılarda (güneş gözlüğü ve yüz maskeleriyle kısmen gizlenen yüzler de dahil olmak üzere) geleneksel yüz tanıma teknolojilerini kullanarak tanınması zor yüzleri bile tanımlayabiliyor.

Face Server teknolojisi Panasonic iPro Extereme ile birleşti

Face Server teknolojisi, Panasonic’in iPro Extreme kamera serisiyle birleştirildiğinde ‘iA (akıllı Otomatik) mod’ ve ‘en iyi çekim özelliklerini’ kullanıyor. Bu da kameranın, en iyi fotoğrafları çekmek için ayarlarını otomatik olarak yapması anlamına geliyor. iA fonksiyonu, sunucu yerine kamera üzerinde görüntü analizi yapılmasını sağlıyor. Sonuç olarak, yalnızca en iyi resimleri göndererek, sunucu, ağ yükü ve toplam sistem maliyetini düşürüyor.

Singapur Ulusal Üniversitesi ile birlikte geliştirilen bu sistem, sunucu başına 20 adet kameraya kadar gerçek zamanlı işleme kapasitesi sunarken, 30.000’e kadar kayıtlı referans yüzü arasında yüksek hızlı arama yapabiliyor.

Panasonic Security’den Kategori Müdürü Gerard Figols, “Face Server, algılama doğruluğu alanında oyunu değiştiriyor. Aynı zamanda güneş gözlüğü veya yüz maskeleriyle kısmi olarak kapalı yüzler için %90’ın üzerinde doğruluk sağlamakla kalmayıp, ek olarak 10 yıla kadar eski fotoğraflardan da yüzleri tanıyabiliyor” dedi.

Tokyo’daki Haneda Havalimanı’nda bulunan platform, üç yıl süren doğrulama testinin ardından pasaport giriş kapılarında parmak izi tanıma yerine kullanılıyor.

Önceki haberHSBC Türkiye’nin yenilenen websitesi ödül aldı
Sonraki haberWestern Digital’den yapay zekalı video gözetimi

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz