Türk Telekom Eğitim Tırı Anadolu’yu Karış Karış Gezdi!

Türk Telekom Eğitim Tırı

Türk Telekom, Teknoloji Seferberliği Projesi’nin ikinci etabını tamamladı. Türk Telekom Eğitim Tırı, 76 gün süren 2018 yılı ikinci etap eğitimlerinde 24 il, 34 farklı konumu ziyaret ederek Anadolu’daki kadınlara ulaştı. Toplamda 12 bin kilometrenin üzerinde yol kat eden Eğitim Tırı, Antalya Korkuteli’nden Trabzon Çaykara’ya, Eskişehir Sivrihisar’dan Kars’a, Tekirdağ Malkara’dan Adıyaman’a kadar il ve ilçelerde konumlandı.

Teknoloji Seferberliği Projesi kapsamında 2017’de ilk etabına başlanan ve bu yıl da yolculuğuna devam eden Türk Telekom Eğitim Tırı, 2 yılda Anadolu’yu uçtan uca dolaştı. 2 yılda 39 il 49 farklı lokasyonda kadınlara internet eğitimi veren Türk Telekom Eğitim Tırı Türkiye içinde 25 bin kilometreden fazla yol kat ederek, Avrupa ile Asya arasında köprü olan 8 bin kilometrelik Tarihi İpek Yolu’nun 3 katı kadar mesafeye ulaştı.

Türk Telekom’un, kadınları internet konusunda bilinçlendirmek amacıyla bu yıl ikinci kez yola çıkan ve ilk durağı Erzincan olan Eğitim Tırı, 12 bin kilometreden fazla yol kat ederek Anadolu’yu karış karış gezdi. 2018 yılındaki ikinci etabında da Anadolu’daki kadınlara ulaşan Türk Telekom Eğitim Tırı’nda kadınlar; güvenli internet, e-devlet ve internetten alışverişi öğrenirken çeşitli sosyal medya uygulamalarını da deneyimleme imkânı buldu.

Proje kapsamında, 2018 yılında 5 binden fazla kişiye doğrudan eğitim verildi. Eğitimlerde 70 Türk Telekom Akademi eğitmeni, 168 saat boyunca kadınlara interneti anlattı. 2018 yılında 24 il, 34 farklı lokasyonda eğitimler verildi.,

Eğitimlerin en genç katılımcısı Antalya Korkuteli’nden 10 yaşındaki bir kız çocuğu olurken, en yaşlı katılımcısı ise Bursa Gemlik’ten 85 yaşındaki bir kadın oldu. Eğitimlere katılanların yüzde 15’i internetle ilk defa tanışırken, yüzde 70’i internette en çok sosyal medya ve haber takibi yaptıklarını belirtti. Katılımcıların yüzde 73’ünü çalışmayan kadınlar oluştururken, akıllı telefon kullanma oranı yüzde 88 olarak gerçekleşti.

Türk Telekom Eğitim Tırı İnografik

Proje ile 2 yılda 12 binden fazla kişiye ulaşıldı

İkinci etabını tamamlayan Türk Telekom Eğitim Tırı içerisinde akıllı tahta, bilgisayar, tablet ve akıllı telefon gibi cihazlarla verilen eğitimlerde 2017 ve 2018 yılı toplamında yaklaşık 12 bin kişi eğitim aldı. İki yılda toplam 39 ilde, 49 farklı lokasyonda konumlanan Türk Telekom Eğitim Tırı, geride bıraktığı 2’nci yılında Türkiye içinde 25 bin kilometreden fazla yol kat ederek, Avrupa ile Asya arasında köprü olan 8 bin kilometrelik Tarihi İpek Yolu’nun 3 katı kadar mesafeye ulaştı.

İnternetle Hayat Kolay ve Teknoloji Seferberliği Projeleri aynı vizyonla çalışıyor

Türkiye’de dijital okuryazarlığı artırmak amacıyla hayata geçirilen Teknoloji Seferberliği Projesi, Türk Telekom’un fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmayı amaçlayan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Gelişme Hedeflerine ulaşma kapsamında sunduğu, internet kullanımını toplumun tamamına yaymayı hedefleyen kurumsal sosyal sorumluluk projesi İnternetle Hayat Kolay (İHK) ile aynı hedef doğrultusunda çalıştı.

Hakan Dursun
Türk Telekom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun

“Amacımız ‘herkes için erişilebilir internet’i mümkün kılmak”

Türk Telekom Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Hakan Dursun, herkes için erişilebilir interneti mümkün kılmak istediklerini belirterek, “Çocuklarımızın geleceği, kadınlarımızın interneti daha bilinçli kullanabilmesi için başlatmış olduğumuz Türk Telekom Teknoloji Seferberliği Projesi’nin ikinci etabını tamamlamış bulunuyoruz” dedi. Dursun sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türk Telekom olarak, internetle henüz tanışmış, internet kullanımı hakkında bilgi sahibi olmak isteyen ya da güvenli internetin nasıl kullanılması gerektiğini öğrenmek isteyen kadınlara Teknoloji Seferberliği Projesi kapsamında eğitimler verdik. Çeşitli yaşlardan kadın katılımcılar, birebir olarak iletişim kurdukları Türk Telekom Akademi eğitmenlerine merak ettiklerini sordu. Bunun yanı sıra stantlarımızda bulunan akıllı telefon, tablet, bilgisayar gibi cihazları deneyimleme fırsatı bulan kadınlar, el emeği ürünlerini internetten nasıl pazarlayacakları konusunda bilgi sahibi olurken, aynı zamanda seninzamanin.com kadınlara özel internet portalındaki faydalı içeriklere ulaşma fırsatı da yakaladı. Türk Telekom olarak toplumdan aldığımız gücü, Türkiye’nin büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacak projelerle harmanlayarak, Türk insanına kazandırmak istiyoruz.”

Önceki haberEricsson Türkiye, LTE’de yerel geliştirme çalışmalarını başlattı
Sonraki haberTürk Telekom ve Vestel’den “Yerli İş Birliği”

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz