Commvault ve IBM işbirliği, dijital dönüşüm çalışmalarını hızlandıracak

commvault

Commvault, veri türlerinin ve miktarının arttığı günümüzde, işletmelere daha çevik bir IT platformu sunabilmek için IBM ile işbirliğini genişlettiğini duyurdu. Anlaşma kapsamında IBM, müşterilerine Commvault Data Platform sayesinde küresel müşteri tabanına verileri ister şirket bünyesinde ister bulutta barındırılsın, tüm verilerinin yönetimini ve koruma, yedekleme, kurtarma, taşıma ve endeksleme işlemlerini tek bir güçlü platform üzerinden sunabilecek.

IBM Business Resiliency Services, müşterilerine Commvault yazılımını şirket bünyesinde, IBM veri merkezlerinde ve IBM Bulut ortamlarında yönetilen altyapı üzerinde kurma olanağı verecek. Commvault yazılım seçenekleri ayrıca IBM sağlık hizmetleri müşterilerinin sağlık işletmeleri genelindeki kritik MEDITECH, Epic ve diğer EHR verilerini ve medikal görüntülemeleri yönetmelerini de sağlayacak. İş birliği ile işletmelerin iş sürekliliği korunurken, IT çalışmaları kesintisiz hale getirilecek, siber güvenlik ve yasal uyum riski minimize edilecek.

İşbirliği kapsamında IBM Business Resiliency Services Global Portföy Başkan Yardımcısı Daniel Witteveen şöyle konuştu: “İşletmeler, müşterilerin dijital dönüşümlerini mümkün kılmak için veri yedekleme ve kurtarma çözümlerinde daha fazla sadelik ve çeviklik aradıkları bir çağda buluyor. IBM ve Commvault çözümlerinin şirket içinde veya dışında veri yedekleme için kesintisiz entegrasyonu, daha sadeleştirilmiş bir iş sürekliliği modeli sunmaya ve müşterilerin operasyonel risklerini ve maliyetlerini azaltmaya yardımcı olacak.”

Commvault’un sektör lideri olduğu veri yönetimi ve koruma platformunun IBM Business Resiliency Services’in engin iş sürekliliği uzmanlığı ile bir araya gelmesinin IBM müşterilerinin verilerini nerede bulunursa bulunsun daha kolay yönetmelerini, korumalarını ve arşivlemelerini mümkün kılacağını söyleyen Commvault Küresel İşbirlikleri ve Pazar Geliştirme Başkanı Owen Taranjuk; “IBM Business Resiliency Services uzmanları müşterilerine Commvault ürünleri sunmakla siber güvenlik, yasal uyumluluk, bulut benimseme ve diğer dijital dönüşüm girişimlerinin operasyonlarda herhangi bir kesintiyle sonuçlanmamasını sağlayabilir. Bu yeni işbirliği, IBM Business Resiliency Services uzmanlarına müşterilerinin yeni hibrit bulut ortamlarına geçişte karşılaştıkları pek çok IT esneklik sorununu çözmek için ihtiyaç duydukları veri yönetimi platformunu sunuyor” dedi.

SHI International (IBM VE Microsoft Bayi) Kıdemli İletişim ve Pazarlama Direktörü Ed McNamara ise şunları kaydetti; “Kapsamı genişletilen işbirliği, bir IBM Business Resiliency İş Ortağı olarak SHI’nin derin Microsoft Enterprise entegrasyonuyla lider bir veri yönetimi ve koruma çözümü sunmasını sağlıyor. Sonuç olarak SHI’nin müşterileri IBM, Microsoft ve Commvault üçlüsünün dünya standardındaki çözümlerini edinmek ve uygulamak için daha kesintisiz bir yönteme sahip olacak ve en kritik önem taşıyan uygulamalarının yönetimini ve korumasını optimize etme konusunda güç kazanacak.”

Gerçekleşen işbirliği ile işletmeler iş sürekliliğini koruyup, kesintisiz hale getirebilecek. Siber güvenlik ve yasal uyum riskini minimize etmeye yardımcı olan yeni yöntemlerden güç alacak olan şirketler, veri tabanları, uygulamalar ve uç noktalar genelinde yedekleme, arşivleme, kurtarma, arama ve e-keşif operasyonlarını optimize edebilecek. Hizmet kapsamında şirket genelindeki veriler merkezi bir portaldan yedeklenebilecek. Hızla kurtarma olanağı veren kapsamlı fidye yazılımlarını engelleyen hizmet kapsamında şirketler;  IBM DB2, Microsoft Office 365, Microsoft Exchange, Microsoft SharePoint, Microsoft SQL, Microsoft Active Directory ve Oracle gibi uygulamaların yönetimini optimize etmek için tasarlanan diğer kabiliyetlerden yararlanabilecek. Veri koruma ve düzenlemelerle uyum stratejilerinin devreye alınmasında işletmelere hız katacak yeni hizmet kapsamında IBM Cloud, Microsoft Azure ve Amazon Web Services (AWS) bulut ortamları dahil şirket içi ve bulut altyapıları arasında veriler taşınabilecek, yönetebilecek ve hibrit bulut stratejilerinden yararlanılabilecek.

Önceki haberTurkcell dijital ekonomi vizyonunu tüm dünyaya anlattı
Sonraki haberVestel’e Almanya’dan güven belgesi

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz