Vestel’e Almanya’dan güven belgesi

Vestel’in yeni teknolojileri sayesinde daha az enerji, su/deterjan harcayan ve aynı zamanda oldukça kısa program sürelerine sahip beyaz eşyaları, Almanya’nın en önemli bağımsız test kuruluşlarından biri olan VDE’den sertifika aldı. VDE sertifikaları Berlin’de düzenlenen ev ve tüketici elektroniği fuarı IFA’da Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat’a takdim edildi.

Vestel’in yenilikçi çamaşır makineleri Alman VDE’den (Verband Deutscher Elektrotechniker) onay aldı. Temel hedefi inovasyon, güvenlik ve kalite anlamında uluslararası standartlara yön verip bağımsız testler yapmak olan VDE, elektrikli kişisel aletlerden ev ve bilişim teknolojisi ürünlerine kadar günlük yaşamda kullanılan cihazlarla ilgili testler yapıyor. Deterjanlı su karışımını 14 farklı noktadan çamaşıra püskürten Hydro-Boost teknolojili çamaşır makinesi, piyasadaki en az yıllık enerji ve su tüketim değeri oluşturan PyroJet teknolojili çamaşır makinesi ve deterjan gerekliliğini yüzde 50 oranında azaltan çamaşır makinesi VDE testlerini tamamlayarak toplam dört VDE sertifikası almaya hak kazandı.

VDE Yönetim Kurulu Üyesi Sven Öhrke ve Vestel Beyaz Eşya Genel Müdürü Erdal Haspolat

VDE sertifikaları ile ilgili açıklamada bulunan Vestel Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, “VDE her yıl yaklaşık 100 bin ürünü teste tutuyor. Biz Vestel olarak çevreye duyarlı ürünlerimizle bu sertifikayı alarak hem teknolojimizi hem de çevreye duyarlı olduğumuzu tescillendirmiş olduk. 155 ülkeye ihracat yapan Vestel olarak beyaz eşyalarımızın yüksek performansı ve çevreye duyarlılığının bağımsız bir enstitü tarafından da kanıtlanması bizim için çok önemli. Biz ürettiğimiz her ürünün kalitesine güveniyoruz. Bu sertifika bu güvenin nişanesi oldu” dedi.

VDE test süreci tamamlayarak sertifikalarını alan ürünler:

Hydro-Charge Teknolojisi:

Vestel, yıkayıcı ürün ailesi için yıkama anlayışını kökten değiştirecek bir özelliği piyasaya sunuyor. Hydro-Charge, elektroliz yöntemi ile yıkamayı mümkün kılıyor. Hydro-Charge teknolojisine sahip yeni Vestel bulaşık makineleri böylelikle tamamen deterjansız, çamaşır makineleri ise yüzde 50 daha az deterjan kullanarak A sınıfı yıkama performansı sağlıyor. Hydro-Charge teknolojisi hem daha çevre dostu hem de daha ekonomik beyaz eşyalar anlamına geliyor. Deterjansız ve yüzde 50 daha az deterjan ile deterjan maliyeti düşmekle birlikte daha az kimyasal kullanımı ile de çevreye yüksek oranda katkı sağlanıyor.

Hydro-Boost Teknolojisi:

Deterjanlı su karışımı 14 farklı noktadan çamaşırlar üzerine püskürtülerek daha etkin bir yıkama sağlanıyor. Geliştirilmiş olan bu üstün teknoloji sayesinde program sürelerinde yüzde 50’ye varan oranda kısalma gerçekleştirilebiliyor. Hydro-Boost teknolojisi sayesinde A sınıfı yıkama performansına sahip 10 kilogram kapasiteli bir çamaşır makinesi tam dolu haliyle yıkama işlemini 159 dakika tamamlıyor. Ayrıca su yumuşatma teknolojisi sayesinde çamaşır renkleri daha iyi korunup, makine kullanım ömrü uzuyor.

PyroJet Teknolojisi:

Özel olarak geliştirilmiş olan ‘PyroJet’ teknolojili ürün piyasadaki en az yıllık enerji (49kW/h) ve su (7700 lt) tüketim değerlerine sahip. Bu ürün A+++ enerji seviyesine sahip bir üründen yüzde 70 daha az enerji tüketiyor. Aynı zamanda bu teknolojiyle 8 kilogram tam yük, A sınıfı yıkama ile 90 dakika gibi kısa bir sürede yıkanabiliyor.

Önceki haberCommvault ve IBM işbirliği, dijital dönüşüm çalışmalarını hızlandıracak
Sonraki haberERP uygulamaları SAP ile akıllanıyor

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz