Türkiye’de ticaret mobil mesajlarla büyüyor

ticaret-mesajlasma

Yapılan araştırmaya göre, Türkiye’de nüfusun %57’si, mobil mesajlaşma uygulamalarını kullanıyor. Son iki yılda %32 artarak 45 milyon 600 bin kişiye ulaşan mobil mesajlaşma kullanıcıları, yeni nesil pazarlama stratejilerine yön veriyor.

Chatbot temelli alışveriş sistemi Paym.es’in derlediği verilere göre, 2016 yılında ülke nüfusunun %43’ü mesajlaşma uygulaması kullanırken, son 2 yılda 11 milyon yeni kullanıcıyla bu oran %57’ye ulaştı. Türkiye, dünyada 1,5 milyardan fazla kişiye ulaşan WhatsApp’ın, nüfusa oranla en çok kullanıldığı 6. ülke konumunda. Fransa ve Kanada’nın yanı sıra Endonezya ve Hindistan’ı geride bırakan ülkemizde değişen tüketici alışkanlıkları, yeni ticaret alanları yaratıyor. Mobilin yükselişinin sosyal ticarete bir diğer etkisi olan “konuşarak ticaret” de Türkiye’deki etkinliğini giderek artırıyor. Bireylerin, şirket kurma, web sitesi sahibi olma, uygulama veya belge gereksinimi olmadan, dünyanın her yerinden ödeme almasına olanak sağlayan yerli ödeme platformu Paym.es, konuşarak ticaretin ülkemizdeki en önemli uygulayıcılarından biri. Bir arkadaşı ile mesajlaşacak düzeyde teknoloji bilgisine sahip herkese ödeme alma imkanı sağlayan Paym.es son 1 yılda 300 bin kullanıcıya ulaşırken, yalnızca son 2 ayda gelirlerini üçe katlamayı başardı.

En çok “el emeği ürünler ve dijital danışmanlık hizmetleri” satılıyor

Mesajlaşma uygulamaları üzerinden kullanıcılara ödeme alma ve güvenli ödeme yapma imkanı sunan paym.es üzerinden gerçekleşen 500 binden fazla işlemi analiz ettiklerini belirten Paym.es Kurucu Ortağı Sabrican Zaim, “Ülkemiz yeni ödeme sistemlerine hızla uyum sağlıyor. Sadece bir yılda 300 bin kullanıcıya ulaştık. Sosyal ticarete eklemlenen ‘konuşarak ticarette’ el emeği ürünler ve dijital danışmanlık hizmetleri ciro olarak ilk iki sırada yer alıyor. En çok işlem yapılan iller sırasıyla İstanbul, İzmir, Ankara ve Eskişehir olurken, işlemler gün içerisinde 18-19.00 saatleri arasında yoğunlaşıyor. Mesajlaşma uygulamaları üzerinden yapılan alışverişlerde en aktif grup, 25-34 yaş arası kullanıcılar” dedi.

Paym.es’ten 2 yeni ürün: web.paym.es ve Yüz Yüze Satış

Cirosunu 2 ayda 3 kat artırmayı başaran Paym.es, sunduğu ürünü geliştirmeye de devam ediyor. Kurumsal veya bireysel olarak yapılan satışlarda güvenli ve hızlı ödeme alma olanağı sağlayan messenger uygulaması üzerindeki süreci web tarayıcısına da taşıdıklarını ifade eden Sabrican Zaim, “web.paym.es platform sayesinde Yüz Yüze Satış imkanı da sağlıyoruz. Alıcı ve satıcı yan yana iken; sıkıcı formlar ve uzun süren onay süreci olmadan, herhangi bir uygulama indirmeden, başka hiçbir cihaza veya POS’a ihtiyaç duymadan akıllı telefon, tablet veya bilgisayarlardan, kısaca internete bağlanılan her yerden Paym.es ile konuşmaya başlayarak banka ya da kredi kartından ödeme almak mümkün. Tek yapmanız gereken alıcının telefon numarasına ödeme linki gönderilmesini sağlamak. Alıcı tarafından açılan sayfada kredi kartı bilgilerinin girilmesiyle birlikte saniyeler içerisinde ödeme süreci tamamlanıyor” dedi.

Listeleme ve kurulum ücreti bulunmayan Paym.es’in en uygun fiyat garantisi verilerek alıcı ve satıcılar için maksimum fayda sağlandığını sözlerine ekleyen Zaim, “Pazar yeri ve link bazlı ödeme sistemlerinde ödeme almak günler sürerken Paym.es ile kullanıcılar 20 saniye içerisinde ödeme almaya başlayabiliyor. Üstelik uzun formlar doldurmadan Paym.es’i kullanan satıcılar ödemelerini ise haftalık olarak alabiliyor ” dedi.

Önceki haberZararlı yazılı geliştirmekten 14 yıl hapis cezası yedi
Sonraki haberSiber korsanlar bankaları taklit ederek kurban buluyor

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz