Türkiye İçin Dijital Dönüşüm Zamanı

Tansu Yeğen

Dünyanın en büyük robotik süreç otomasyonu yazılım şirketlerinden UiPath, Türkiye pazarına Tansu Yeğen liderliğinde girdi.

Tansu Yeğen
Tansu Yeğen

En son Samsung Türkiye Mobil İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Tansu Yeğen, pazar değeri 3 milyar dolar olan yapay zeka ve robotik süreçlerin otomasyonu konusunda sektörün liderlerinden UiPath şirketinin Türkiye’deki organizasyonunu yöneteceğini açıkladı.

Şirketin Türkiye ofisine Genel Müdür olarak atanan Tansu Yeğen, aynı zamanda Türkiye’deki ofisi kurma görevini de üstlendi ve 10 kişilik deneyimli bir kadro ile çalışmaları başladı.

Dijital dönüşüm eksperi

Teknoloji dünyasında son yılların en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olarak gösterilen UiPath, şirketleri verimlilik anlamında zirveye taşıyan bireysel robotlar konusunda uzman bir marka. Bilgisayar karşısında çoğunluğu tekrarlanan işlemler için robotlar üreten UiPath yazılımı özellikle insan kaynakları ve finans ekiplerini rutin işlerden kurtarıyor.
Süreçleri öğrenen ve geliştirebilen yapay zekaya sahip robotlar, çalışanların daha yaratıcı işlere yoğunlaşması için gereken zamanı da yaratarak şirketleri daha üretken forma kavuşturuyor.

UiPath
UiPath

Romanya’da 2005 yılında kurulan ve merkezi şu anda New York’ta bulunan UiPath’in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika başkanı Kulpreet Singh, “Tansu’nun 10 kişilik tecrübeli ekibi ile faaliyetlerimizi Türkiye’de de başlatmış olmasından dolayı heyecan duyuyoruz. Kendisinin hem özel ve kamu sektöründeki müşterilerimizle hem de iş ortaklarımızla daha verimli işbirlikleri kurmamızı sağlayacağına eminiz” dedi.

Dünyaca ünlü araştırma şirketi Forrester’ın tahminlerine göre 2017’de 507 milyon dolar olan Robotik Süreç Otomasyonu pazarının, 2021 yılında 3.3 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini belirten Tansu Yeğen “Ülkemizdeki kurumlar verimliliklerini artırmak, çalışanlarının memnuniyetini artırmak ve dijital dönüşümlerini hızlandırmak için devamlı yeni çözümler değerlendiriyorlar. Ekibimle birlikte özel ve kamu sektöründeki kurumlarla yakın çalışarak, UiPath’in Robotik Süreç Otomasyonu ve Yapay Zeka teknolojisi sayesinde öncelikle tekrarlanan süreçlerinin yazılım robotları tarafından yapılmasını sağlayacağız. Bu sayede kurumların hızlanmasına, çalışan memnuniyetlerinin artmasına ve masraflarının da azalmasına destek olacağız” sözleriyle UiPath’in Türkiye’deki hedeflerini dile getirdi.

Önceki haberArçelik’ten Çerkezköy’de 500 milyon TL’lik yatırım
Sonraki haberİstanbul’un yeni havalimanına Turkcell ve Huawei imzası

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz