SmartMessage, 2020’de yüzde 70 yurt dışı geliri hedefliyor

SmartMessage CEO'su Oğuz Küçükbarak

Yazılım teknolojileri dünyasında, özellikle pazarlama alanındaki uzmanlığıyla tüm dünyada 2 bini aşkın kuruma hizmet sunan SmartMessage, 2020’de yatırım hedefinin en üst sırasına Batı Avrupa’yı yerleştirdi. Ortadoğu ve Doğu Avrupa’da özellikle finans kurumları başta olmak üzere sektöründe lider firmalara hizmet veren şirket, 2020’de gelirlerinin yüzde 70’ini yurtdışından sağlamayı hedefliyor.

Dünya çapında 6 ofisinde 100’ü aşkın çalışanıyla faaliyetlerini sürdüren ve kurumlar için omni-channel (çok kanallı) dijital pazarlama teknolojileri sunan SmartMessage, Ortadoğu ve Doğu Avrupa’dan sonra rotasını Batı Avrupa’ya çevirdi. Ortadoğu ve Doğu Avrupa’da özellikle finans kurumları başta olmak üzere sektöründe lider şirketlere hizmet sunduklarını ifade eden SmartMessage CEO’su Oğuz Küçükbarak, 2020’de gelirlerinin yüzde 70’ini yurtdışından elde etmeyi planladıklarını açıkladı.

Global pazar açılımı için öncelikle Türkiye’ye benzer yapıdaki bölgelerle yola çıkıp başarı yakaladıklarını belirten Küçükbarak, “Rekabette olduğumuz B2B dünyasında özellikle bölge büyüklerini portföyümüze katmanın önemini hızlıca kavradık. Türkiye ve Ortadoğu’nun dev isimleri Doğu Avrupa’da elimizi güçlendirdi. Batı Avrupa’da da aynı stratejiyle sağlam bir şekilde ilerlemeyi hedefliyoruz” dedi.

“Pazarlama teknolojileri alanında Türk markalarının sayısı artacak”

SmartMessage gibi pazarlama teknolojisi yönünde ihtiyaçları gideren örneklerin sayısının hızla arttığını gözlemlediklerini ifade eden Küçükbarak, sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye için global rekabette yazılım önemli bir fırsat alanını ifade ediyor. TÜBİSAD’ın Deloitte ile yayımladığı son ‘Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörü’ raporuna göre, 2014-2018 arasında bilgi ve iletişim teknolojileri alanında ihracat yüzdesi en fazla artan kategorinin yüzde 17,3 ile yazılım olduğunu görüyoruz. Pazarlama teknolojileri rekabetçi yazılım ürünleri ortaya çıkarmak anlamında önemli fırsatlar içeriyor, bu alanda Türk markalarının sayısının artmasını bekliyoruz.”

“Global pazar büyüklüğü 121,5 milyar dolar”

Dijital çağın en önemli çıktılarından birinin, teknolojinin iş dünyasının değişik birimleriyle iyice yakınlaşması olduğunu söyleyen Oğuz Küçükbarak, kurumların iş verimliliğini artırma hedefiyle özellikle yazılım teknolojilerinin derin uzmanlığından daha çok faydalanmaya başladığının altını çizdi. Pazarlama teknolojileri pazarının global eksende 7 bini aşkın üreticiyle büyümeye devam ettiğini ifade eden Küçükbarak, “BDO ve WARC’ın yaptığı çok yeni bir araştırmaya göre, global pazar büyüklüğünün 121,5 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor. Bunun 65.9 milyar doları ABD ve İngiltere’den oluşuyor. Martech yatırımlarının da bir önceki seneye göre yüzde 22 arttığı gözlemleniyor. Ülkemize döndüğümüzde ise genel yazılım teknolojileri pazarında pazarlama teknolojisi özelinde hizmet veren firmaların da arttığını görüyoruz. SmartMessage gibi aslında belli bir olgunluğa ulaşmış markanın bu yıl içinde ‘Scale Up’ tarzında bir yatırım alması da ülkemizdeki pazarlama teknolojisi firmalarının yatırım dünyasının radarında olduğunu gösteriyor” diye konuştu.

“Şirketler dijital dönüşümde pazarlama teknolojisiyle hız kazanacak”

Türkiye’de e-posta pazarlama ve mobil pazarlama yönünde hizmet ve ürünlerle başlamış olan pazarlama teknolojisi pazarının, spesifik çözümlerle çapını genişlettiğini vurgulayan SmartMessage CEO’su Oğuz Küçükbarak, şöyle konuştu: “Dijital dünyadaki rekabete uyum sağlamanın yolu, yeni teknolojileri hızlıca özümseyip uygulayabilmekten geçiyor. Bugün küçük çaptaki firmaların bile arama motorlarında kolay bulunma, dijital kanallardan iletişimi güçlü tutma ve sosyal medyayı etkin kullanma gibi gündemleri bulunuyor. Pazarlama teknolojilerinden faydalanan şirketlerin dijital dönüşümde hız kazandıklarını ve rekabet avantajı yarattıklarını net bir şekilde gözlemliyoruz.”

“Bütünleşik bir deneyim yaratma ihtiyacı olan endüstriler öncü olacak”

Geleceğin pazarlama teknolojileriyle ilgili öngörülerini de paylaşan Oğuz Küçükbarak, “Markaların popüler anlık mesajlaşma uygulamaları üzerinden tüketicilerle iletişim kurmasını sağlayan chatbot’ların, yapay zekâ ve NLP alanlarındaki gelişmelerle yakın gelecekte daha doğal diyaloglar oluşturması, müşterileri daha iyi anlayıp hizmet sunması bekleniyor. Yine makine öğrenmesindeki gelişmelerin pazarlama otomasyonu senaryolarında pazarlamacılara daha doğru hedeflemeler yapma, daha doğru kanal tercihlerine yönelme ve tam anlamıyla müşterilerin istediği hizmet ve ürünleri sunma yönünde faydalar sağlayacağı öngörülüyor. Benzer şekilde sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik teknolojilerinin, pazarlamaya ürün ve hizmetleri daha iyi tanıtma, müşteri adayı ve ekstra satış fırsatları oluşturma gibi detaylarda markalara destek vermesi de beklentiler arasında bulunuyor. Özellikle perakende sektöründe olduğu gibi fiziksel satış noktalarını e-ticaret mecrasıyla uyumlu çalıştırma ve bütünleşik bir deneyim yaratma ihtiyacı olan endüstriler, yeni pazarlama teknolojilerinden faydalanan öncüler olacak” dedi.

Önceki haberEpson ile kurumsal yazıcı teknolojileri üzerine röportaj!
Sonraki haberTelekomünikasyon Sektörü 2019 Yılını 15,4 Milyar TL ile Kapatacak

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz