STM’nin yeni genel müdürü Murat İkinci oldu

Murat İkinci

Savunma Sanayii Başkanlığı iştiraki olan ve 2018 yılında dünya savunma şirketleri arasında ilk 100 listesine giren  STM’de genel müdür değişikliği gerçekleşti. 2000 yılından itibaren STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret A.Ş. bünyesinde önemli görevlerde yer alan Murat İkinci, yeni genel müdür oldu. Bu değişiklikle birlikte STM savunma sanayiinde Türkiye’nin ve dost ülkelerin ihtiyaçlarına özgün çözümler üretme kararlılığını sürdürecek.

Savunma Sanayii’ne; kritik teknolojiler, yenilikçi ürün ve sistemler kazandıran STM, yeni dönemde de Türkiye’nin ihtiyaçlarını üst düzeyde karşılamaya ve dünyada önemli pazarlarda ihracat bayrağını dalgalandırmaya devam edecek. STM, milli ve uluslararası projelerde uzmanlaştığı askeri gemi tasarım ve mühendislik-inşa-modernizasyon alanlarında aynı Pakistan Denizde İkmal Gemisi ve Agosta-90B Denizaltı Modernizasyon projelerinde olduğu gibi ihracat çalışmalarını devam ettirme ve pazarı çeşitlendirmeyi hedefliyor.

Yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesine daha çok ağırlık verilecek

Kamikaze ve gözetleme Drone’ların tasarımı ve geliştirilmesi konusunda önemli mesafe kat eden STM, bu konudaki çalışmalarına hız verecek. STM bu alanda Türkiye’de elde ettiği deneyimi yeni dönemde stratejik pazarlara yönelik ihracat ile pekiştirmeyi amaçlıyor.

Uzay teknolojilerinde mikro gözlem uydusu Lagari ve denizlerde gemilerin takibini sağlayan nano uydu Pirisat’la atılım yapan STM, iddialı yeni projelere imza atmayı planlıyor.

STM bütünleşik siber güvenlik çözümleri ve büyük veri analitiği konusunda da Türkiye’nin ihtiyaçları çerçevesinde kritik alt yapıların korunması, karar destek sistemlerinin yerli ve milli olarak geliştirilmesi gibi önemli çalışmaları yürütecek.

Cumhurbaşkanlığı’nın ve SSB’nin Savunma Sanayii’ne çizdiği vizyonla hareket eden STM, mevcut yeteneklerini daha da geliştirerek Türkiye’de ve yurt dışında özgün projeler gerçekleştirmeye ve ihracatta amiral gemisi olmaya devam edecek.

Önceki haberSamsung ve Türkiye Bilişim Vakfı kurumsal sponsorluk anlaşması imzaladı
Sonraki haberEricsson’un Geliştirilmiş Radyo Sistemi, 5G adaptasyonunu kolaylaştırıyor

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz