Cisco’dan bulut bilişeme yönelik yeni çözüm

Osama Al Zoubi

Günümüzde, kuruluşlar uygulamalarını genel erişime açık, özel ve hizmet olarak sunulan Yazılım (SaaS) gibi birçok bulut üzerinde barındırıyorlar. Ancak WAN (Geniş Alan Ağı), radikal bir dönüşüm geçiriyor.  Çalışma şekilleri de değişiyor; çalışanlar artık işlerine sadece ofisten değil, uzaktan da bağlanabiliyorlar. Artık kuruluşların, kullanıcılarını iş açısından kritik uygulamalara bağlamak için internet bağlantılarına güvenmeleri gerekiyor. Bunun sonucunda da ağ ve güvenliğin kesiştiği yeni bir bulut ucu (Cloud Edge) ortaya çıkıyor.

Bugüne kadar yazılım tanımlı genişalan ağı (SD-WAN) çözümleri, BT departmanlarını uygulama deneyimi veya güvenlikarasında seçim yapmak zorunda bırakıyordu. Cisco, SD-WAN portföyünügeliştirerek, bulut ucunun yeni gerçekliklerine hitap ediyor. Cisco SD-WAN, BT’nindaha iyi bir uygulama deneyimi sunarken aynı zamanda kullanıcılarının rakipsizbir basitlikle ve ölçekte daha verimli olmalarını sağlıyor. Günümüzde isetürünün en iyisi olan güvenlik, şubeden buluta kendisine ihtiyaç duyulan heryerde sağlanabiliyor.

Cisco Orta Doğu ve Afrika’da SorumluTeknoloji Başkan Yardımcısı Osama Al-Zoubi konuyla ilgili şunları söylüyor: “Yenibulut ucunun ortaya çıkışı, müşterilerimizin ağ ve güvenlik mimarilerinibozuyor. Günümüzde her bir WAN cihazı, yazılım tanımlı ve güvenli olmakdurumunda. Cisco’nun SD-WAN’ı sayesinde müşteriler, en iyi ağ sistemleri ilegüvenliği aynı anda elde edebiliyorlar. Müşterilerimizin bulutun tüm gücündendaha hızlı ve daha az risk ile yararlanabilmeleri için yeni bir iş dünyasınaköprü kuruyoruz.

Cisco SD-WAN: Basit, güvenli, ölçeklenebilir

Cisco SD-WAN, günümüzün en önemli sorunlarına hitap edebilecek ve yarının olası sorunlarını da alt edebilecek esneklikte tasarlandı. Cisco SD-WAN ile gelen yenilikler şöyle:

  • Güvenliği SD-WAN ile bir araya getirmek: Uygulamalara duyarlı kurumsal güvenlik duvarı ve izinsiz girişlerin önlenmesinden URL filtrelemeye kadar gelişmiş güvenlik artık Cisco SD-WAN cihazlarına entegre edilmiş halde ve tek bir cam panelden yönetilebiliyor. Ayrıca Cisco SD-WAN, sektördeki en güçlü siber tehdit zekası çözümü olan Talos ile destekleniyor.
  • Bulut Güvenliği Devreye Alımlarının Basitleştirilmesi: Cisco SD-WAN’ın Cisco Umbrella ile entegre edilerek kötü amaçlı adreslere erişim, bağlantı kurulmadan önce engellenebiliyor.
  • Uygulama Deneyimi: Cisco, Office 365 uygulama deneyimini kullanıcılar için daha keyifli hale getirmek amacıyla Microsoft ile iş birliği yaptı. Diğer sağlayıcıların aksine Cisco SD-WAN, Microsoft Office 365  bulutuna olan tüm mevcut yolları gerçek zamanlı olarak izliyor. Cisco aynı zamanda, Microsoft Office URL’lerini kullanarak en yakın bulutu tespit edebiliyor ve böylece kullanıcılar için %40’a kadar daha hızlı bir performans sağlayabiliyor. Cisco SD-WAN Güvenlik ve Microsoft Office 365 yazılımı 2018 yılının 4. Çeyreğinden itibaren piyasaya sunulacak.
  • Açık ve Programlanabilir: Açık API’lar sayesinde Cisco SD-WAN, hizmet sağlayıcılarına ve iş ortaklarına, eşsiz yeni hizmetler sağlama olanağı sunuyor. Geliştiricilerin ve ağ mühendislerinin inovasyon yapmalarına yardımcı olmak için, Cisco DevNet, yeni SD-WAN öğrenme laboratuvarlarını ve kum havuzlarını oluşturdu.
  • Yeni SD-WAN Altyapısı: Cisco; Viptela ve Meraki tarafından desteklenen dünyanın en geniş SD-WAN portföyü ile küçük ve büyük ölçekli şube ofisler için tasarlanmış iki yeni Bütünleşik Hizmet Yönlendiricisi (Integrated Services Routers; IRS) ile müşterilerine daha da fazla seçenek sunuyor.
  • HızlıBaşlangıç Hizmeti: Cisco, ayrıca yenibir SD-WAN Hızlı Başlangıç Hizmeti ilemüşterilerinin SD-WAN kullanımlarını hızlandırmalarına ve riskleriazaltmalarına da yardımcı oluyor. Müşteriler, sabit bir fiyat üzerinden,projelerini sorunsuz bir şekilde yürütmek için uzaktan hayata geçirme ve bilgitransferi imkanlarına erişebiliyorlar.
  • Kolay Satın Alma ve Yönetim: Cisco, bu yeni çözümü satın alma ve kullanmayı oldukça kolaylaştırdı. Hem ağ hem de güvenlik, tek bir lisans modeli aracılığıyla satın alınabiliyor ve tek bir arayüz üzerinden yönetilebiliyor.
Önceki haberDLive “Happy Hour” etkinliği ile ödül kazanma fırsatı sunuyor
Sonraki haberHometech’ten teknoloji seferberliğine 3 yeni modelle destek

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz