HUAWEI yeni nesil DCI çözümünü sergiledi

HUAWEI, yeni nesil Veri Merkezi Ara Bağlantısı (Data Center Interconnect – DCI) iletim çözümünü duyurdu. Çözüm, sunucu cihazlarının iç optik bağlantılara gerek duymamasını sağlarken, OXC teknolojisi ile alandan yüzde 70 oranında tasarruf ediliyor. NCE özelliği ise, pazara çıkma süresini yüzde 95 oranında azaltıyor.

Bulut bilgi işlem ve büyük veri, yeni bir ICT dönüşümü başlatıyor ve veri merkezleri yeni yatırım fırsatları haline geliyor. Alan sınırlamaları nedeniyle veri merkezleri genellikle yaygın ve dağıtık yapıda planlanıyor. Bu nedenle, bulut hizmetlerini tutarlı bir şekilde verebilmek için, mantıksal bir kaynak havuzu oluşturan yüksek hızlı veri iletimi ve anahtarlaması sağlamaya yönelik DCI çözümü gerekiyor.

Veri merkezleri arasındaki trafiğin artması nedeniyle bant genişliği önemli bir darboğaz haline geliyor. Öte yandan ultra büyük veri yedekleme ve bulut veri merkezleri arasında hızlı trafik göçü, DCI için ağ oluşturmayı gerektiriyor. Yüksek sayıdaki bağlantılar hem fiber bağlantılarını hem de optik katman konfigürasyonunun karmaşıklığını artırıyor. Ayrıca, bulut hizmeti sanal makinelerinin (VM’ler) dinamik geçişi, veri merkezi yükünü sürekli olarak değiştiriyor. Ağ trafiği dinamik ve tahmin edilemez hale geliyor ve bu da servislerin çok sık şekilde tekrar kurulumuna sebep oluyor.

Bu zorlukların üstesinden gelmek için HUAWEI’in yeni nesil DCI iletim çözümü üç yenilikçi teknolojiyi birleştiriyor: 600G/dalga boyu, tamamen optik OXC anahtarlama ve NCE, DCI ağlarını ultra geniş bantlı, basitleştirilmiş ve akıllı bir AI çağına yönlendiriyor:

Ultra geniş bant: 600G/dalga boyu ve 48T/fiber ultra yüksek kapasite. HUAWEI tarafından geliştirilen optik dijital sinyal işlemcisi (oDSP) çiplerin algoritma birikimine dayanarak, HUAWEI’in kanal eşliğinde şekillendirme (CMS) ve 600G ticari yeteneklerini geliştirmek için optik katman AI nöron teknolojilerini birleştirir. Tek dalga boylu 600G, ultra yüksek hızlı bulut bağlantılarını imkanlı hale getiriyor ve böylece ultra geniş bant bağlantısını değerli hale getiriyor.

Basitleştirme: Tamamen optik OXC anahtarlama teknolojisi, basitleştirilmiş bir optik katman oluşturuyor. Tamamen optik arka panel 32 derece dalga boyu anahtarlamayı ve yüksek entegrasyonu destekliyor. “Bir Yön Bir Birim” (One Direction One Unit- 1D1U) uygulanmasıyla, bir kart çoklayıcı/demultipleksleyici, OA ve optik denetleyici kartlar gibi çoklu kartların işlevlerini bütünleştiriyor. Bu birleşim, gerekli olan kart sayısını büyük ölçüde azaltıyor ve iç fiber bağlantılarını kolaylaştırıyor.

Zeka: NCE, ağ çapında kaynakları düzenli bir şekilde yönetiyor ve tek tıklamayla hizmet sağlama ile otomatik hitless bant genişliği ayarlaması sağlayarak ağı bulut hizmetlerinde hızlı değişikliklere uyum sağlamak için daha esnek ve akıllı hale getiriyor. Bu şekilde pazara çıkma süresi (TTM, Time to Market) yüzde 95 oranında azalıyor.

Önceki haberAcronis CEO’su Serguei Beloussov röportajı
Sonraki haberBosch’tan alışveriş merkezleri için entegre güvenlik konsepti

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz