Bosch’tan alışveriş merkezleri için entegre güvenlik konsepti

Her yıl çok sayıda turist, güneş ve plajların keyfini çıkarmak üzere, deniz kıyısındaki popüler tatil yerlerinin bulunduğu Portekiz’in en güneyindeki Algarve’yi ziyaret ediyor. İnsanlar yeteri kadar güneşlendikten sonra, Algarve’de doğa yürüyüşü ya da alışveriş gibi farklı seçeneklere yöneliyor.

Alışveriş yapmak isteyen kişiler, yaklaşık diğer 100 markaya ev sahipliği yapan ve IKEA tarafından işletilen IKEA MAR Alışveriş merkezine geliyor. Her gün sayısız kişinin ziyaret ettiği alışveriş merkezinde, güvenlik teknolojilerinin sorunsuz ve dakikası dakikasına çalışması büyük önem taşıyor. Bu ihtiyaçtan hareketle IKEA MAR Alışveriş Merkezi’nin mimar ve planlamacıları, Bosch Bina Teknolojilerinin internete bağlı ve akıllı güvenlik çözümünü tercih ettiler.

Etkili, sezgisel ve iyi yapılandırılmış

IKEA MAR Alışveriş Merkezi için sistemleri tek bir komuta sisteminden kontrol edilebilecek tam anlamıyla entegre bir çözüm istendiğini belirten Bosch Bina Teknolojileri Ibera Satış Müdürü Luis Gomes, proje hakkında şu bilgileri verdi: “Birbirine bağlı ağ tabanlı sistemler, acil durumlarda hızlı ve kesin çözümler sağlamak durumundadır. Müşteri aynı zamanda, işlerini kolaylaştıracak iyi yapılandırılmış ve sezgisel kullanımlı bir sisteme ek olarak, güvenlik personelinin yerleşiminin daha etkili bir biçimde planlanabileceği bir sistem talep etti. Müşteri ve ortaklarla birlikte, bir video ve genel seslendirme sistemi, yangın algılama ve hırsız alarm sistemi, kartlı geçiş ve kontrol sistemlerinden meydana gelen uyumlu bir donanım oluşturduk. Bu donanım, tavana yerleştirilmiş 1.100 hoparlör ve 390 video kamerayı içeriyor. IKEA MAR’da toplam 4.000 yangın dedektörü ile hem kartlı geçiş ve kontrol sistemi hem de hırsız alarm sistemi için toplam 520 sensör kullanıldı.

Ne yapacağını biliyor

Her kameraya kurulan Bosch Akıllı Video Analiz yazılımı, görsel verileri gerçek zamanlı olarak işliyor ve bir algoritma yardımıyla şüpheli faaliyetleri tespit ediyor. Bir tehlike söz konusu olduğunda sistem, uygun önlemleri olabildiğince kısa sürede uygulayabilecek gerekli personele mevcut tüm bilgileri aktarabiliyor.

Tek bir kişinin, 390 kamerayla elde edilen görüntüleri sürekli olarak aklında tutmasının neredeyse imkansız olduğuna dikkat çeken Luis Gomes, “Akıllı Video Analizi ve bu kapsamlı çözüm, güvenlik personelinin günlük faaliyetlerini önemli ölçüde kolaylaştırıyor. Ayrıca müşterinin maliyetleri azalıyor. Alışveriş seven herkes kendini güvende hissediyor” şeklinde konuştu.

Önceki haberHUAWEI yeni nesil DCI çözümünü sergiledi
Sonraki haber“Momo” hakkında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan açıklama!

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz