Huawei Sunrise ile İsviçre ve Avrupa’nın ilk 5G ağını kurdu

5G çağında, iç mekan internet dağıtımı hem bireysel hem de kurumsal kullanım alanında son derece önemli. Sunrise, bu alandaki stratejisini geleceğe yönelik mimarilere odaklanmak olarak açıklıyor. Geleneksel DAS’tan modern DIS’e (dijital iç mekan sistemi) geçiş yapılması bu sürecin ilk adımlarından biri. Yatırım verimliliğini artırmak için çok kullanıcılı kullanılabilirliği planlamak ise yakın gelecekteki bir sonraki adım olarak görülüyor.

Sunrise, Mayıs ayında 5G iletişim sisteminin İsviçre’de resmen devreye alınmasıyla birlikte, mağazalarında 5G dağıtımına başladı. Sunrise müşterileri, mağazalardaki 5G deneyimlerinde 1 Gigabit ultra hıza ve çoklu 5G servislerine erişebiliyorlar. 

İki şirket, Zürih’te gerçekleştirilen Küresel Mobil Geniş Bant Forumu’nda Lampsite çözümü ile ilgili detayları paylaştı. 

Etkinlik kapsamında 5G iç mekan ağının güçlendirilmesiyle bulut oyunları, bulut VR gibi birçok yenilikçi uygulama da katılımcılarla paylaşıldı. Dijital headend “pRRU” özelliği ile son derece kolay kurulan Huawei 5G LampSite, gelişime açık özellikleriyle tüm senaryolar için ideal çözümler sunuyor.

Sunrise Radyo Ulaştırma ve Servis Yönetimi Direktörü Michael Martin, “5G topluma büyük faydalar sağlayacak. İsviçre’de 5G’nin lider operatörü Sunrise, en iyi 5G deneyimini ve işletmeler için yeni iş alanları oluşturmayı hedefliyor. Trafiğin büyük bir kısmı doğal olarak iç mekanda gerçekleştiğinden, üstün 5G iç mekan hizmeti sunan Huawei LampSite çözümünü kullanabildiğimiz için çok mutluyuz” açıklamasını yaptı.

Huawei DIS Ürün Grubu Başkanı Marvin Chen ise şunları söyledi: “Sunrise, İsviçre ve Avrupa’da 5G’de lider konumda. 5G LampSite uygulamalarıyla iç mekanlarda yarattığı değerle de önemli bir vitrin aynı zamanda. Çeşitli dikey ve senaryolarda 5G yeniliğinin önünü açmak için Sunrise ile gelecekte de iş birliğimizi sürdürmeyi istiyoruz.”

Önceki haberTürk Telekom PİLOT’tan girişimlere 4 milyon TL destek
Sonraki haberHuawei Zürih’te 5G gelişimini hızlandırmanın adımlarını anlattı

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz