Altındağ, e-Belediye yatırımlarını artırıyor

Altındağ Belediyesi Bilgi İşlem Şube Müdürü M. Erkan Uçaner, ‘Kamu Teknolojileri’ dergisi için belediyenin bilgi işlem çalışmaları ve yatırımları hakkında bilgi verdi. 

A

ltındağ; Ankara’nın en eski ve en tarihi ilçesi. Burada Ankara’yı Ankara yapan tüm değerleri bulmak mümkün. Altındağlıların dediği gibi “Altındağsız bir Ankara’dan söz edilemez.” Altındağ dünyanın en önemli uygarlık müzelerinden olan Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni de içinde barındırıyor. Ayrıca Kurtuluş, Cumhuriyet, Etnografya, Gar gibi diğer önemli müzeler de Altındağ sınırları içinde… Cumhuriyet’in kurulduğu ilk meclis ve Cumhuriyet’in simgesi Zafer Anıtı da Altındağ’ın merkezi Ulus’ta. Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı dönemini barındıran tarihiyle, kültür sanat hayatıyla Altındağ, şehrin geçmişinin ruhunu günümüze taşıyor. Belediyenin web sitesinden tüm detaylara ulaşmak mümkün. Altındağ Belediyesi’nin yayınları olan; Altındağ Gazetesi’nin, Faaliyet Raporları’nın ve diğer yayınların artık mobil uygulamaları da mevcut.

Coğrafi Bilgi Sistemleri sayesinde imar durumu sorgulaması artık çok kolay

e-Belediye hizmetlerinde de çıkış yapan Altındağ Belediyesi’nin  2002 yılından bu yana bilgi işlem yatırımlarının bütçe içindeki yeri hakkında bilgi veren M. Erkan Uçaner, bütçelerindeki en yüksek gider kaleminin her yıl değişiklik göstermekle birlikte son yıllardaki en büyük gider kaleminin ‘Sermaye giderleri’ olduğunu kaydetti.  Uçaner, yüzde 40-44’lük sermaye gideri ve yüzde 30-40 oranında da ve mal ve hizmet alım giderleri bulunduğunu ifade etti. Bu gider kalemlerinin ana kalemler olduğunu söyleyen Uçaner, altında birçok hizmet ve yatırımı içerdiğini de vurguladı. Altındağ Belediyesi’nin e-Hizmetlerinden daha çok nelerin talep edildiğini de aktaran Uçaner şunları kaydetti: “Daha hızlı ve daha kolay yaptığımız çalışmalar şöyle: Bütçe, muhasebe kayıtları, insan kaynakları, tahsilat gibi kurumsal uygulamaların gerçekleştirilmesi. Coğrafi Bilgi Sistemleri sayesinde internetten imar durumu sorgulama yapılıyor. İnternetten, e-Devlet kapısından, telefonla vergi borcu öğrenme ve internetten, bankalardan çevrimiçi vergi borcu ödeme hizmetleri veriliyor.

Teknoloji ile belediyeler vatandaşa çok daha hızlı ve etkin hizmet verecek.

Çağrı Merkezi ve internetten; istek ve şikâyetlerin alınması ve takibi işlemleri hallediliyor. Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile evrak ve arşiv takibi yapılıyor.”

“Vergi borcu öğrenme ve tahsilat işlemi e-Hizmetlerimiz çok talep görüyor”

Belediyenin e-Devlet Kapısı ile bağlarını da anlatan Uçaner, e-Devlet üzerinden sicil bilgileri, borç ve beyan bilgileri sorgulama hizmetleri verildiğini aktardı. M. Erkan Uçaner Altındağ Belediyesi’nin son 15 yılda en çok ön plana çıkan bilgi işlem temelli hizmetlerini de şöyle ifade etti: İnternet üzerinden kredi kartıyla ödeme, bankalardan çevrimiçi tahsilat yani özetle; elektronik ortamda vergi borcu öğrenme ve tahsilat işlemi. “Son 15 yılda belediye olarak ilçemizdeki ‘Kentsel Dönüşüm’ çalışmalarını çok önemsiyoruz” diyen Uçaner, elektronik ortamda verdikleri diğer hizmetleri şu şekilde sıraladı:

  • Web sitemizden çevrimiçi borç öğrenme, kredi kartıyla ödeme
  • e-Devlet kapısından sicil, beyan, borç bilgileri öğrenme
  • İnternetten imar durumu sorgulama, kent rehberi haritası
  • EBYS ile evrak ve dilekçe takibi
  • İnterneten istek şikayet başvurusu ve başvuru takibi, bilgi edinme başvurusu
  • Askıdaki imar planlarının duyurulması
  • Yeni inşaatlar için e-Yapı Ruhsatı başvuru ve takibi
  • 444 39 19 üzerinden vergi borcu sorgulama
  • 444 39 19 üzerinden istek şikâyet başvurusu
  • 0552 444 39 19 ‘whatsapp ihbar hattı’
  • Web sitesi üzerinden birçok bilgilendirme ve tanıtım hizmetleri
Önceki haberTürkiye dijitalleşmeyle büyüyecek
Sonraki haberTürkiye’nin ilk “Kişisel Verileri Koruma Zirvesi” Ankara’da toplanıyor

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz