Türkiye dijitalleşmeyle büyüyecek

Kurumsal uygulama ve yazılım alanında faaliyet gösteren SAP, teknoloji ve iş dünyasını SAP Forum’da bir araya getirdi. 1600’ün üzerinde şirketten 5 binin üzerinde profesyoneli bir araya getiren etkinlikte, 125’in üzerinde sunum ve dört yeni ürün lansmanı gerçekleştirildi.

SAP, SAP Forum İstanbul’da teknoloji ve iş dünyasını bir araya getirdi. 1600’ün üzerinde kuruluş ve 5 binin üzerinde profesyonel ile Türkiye’nin en geniş katılımlı teknoloji etkinliği olan SAP Forum İstanbul’u gerçekleştirdi. Bu yıl “Digital Business” temasıyla düzenlenen Forum, paylaşım ekonomisinde işini büyütmek ve verimliliğini artırmak isteyen şirketler için de bir buluşma platformu oldu. SAP Forum’da, Endüstri 4.0’da dijital iş modelleri ve SAP’nin en yeni ürün ailesi SAP Leonardo geniş kapsamlı olarak ele alınırken; uçtan uca dijitalleşmeye dair ilham verici paneller düzenlendi. Ayrıca, SAP’nin iş ortakları ve perakendeden bankacılığa pek çok farklı sektörden müşterileri de dünyadan ve Türkiye’den dijital dönüşüm hikayelerini katılımcılarla paylaştı.

2018 büyüme yılı olacak

Forumun açılışını Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Başaran ile SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan yaptı. IMF’nin verilerine göre dünyadaki ekonomik krizin bittiği ve yavaş da olsa 2018’in tüm dünya ülkeleri için bir büyüme yılı olacağı müjdesiyle başlayan SAP Forum’un açılışında SAP Türkiye Genel Müdür Uğur Candan dünyadaki bu büyümenin her sektöre eşit olarak dağılmayacağını, bu pastadan ancak teknolojiyi etkin kullananların pay alabileceğini aktararak fırtına başladığında hazırlık yapmanın çok geç olduğunun altını çizdi. SAP’nin dünyadaki dönüşümü öngörerek son beş yılda bulut bilişim ve yeni nesil teknolojilere 50 milyar doların üzerinde yatırım yaptığını söyledi.

Uğur Candan konuşmasına şunları da ekledi: ‘‘İster Endüstri 4.0 ister Toplum 5.0 diyelim içinde bulunduğumuz devrimi geçmişte yaşanan devrimlerden ayıran özellik yarışın herkes için aynı noktadan başlıyor olması.  İlerleyen teknoloji ile tüm araçlar elimizin altında. Bu devrimin hedefi insan hayatına dokunmak ve iyileştirmek. Bu sebeple modern dünyada insanları, süreçleri ve nesneleri akıl katarak entegre bir şekilde biraraya getirmeliyiz. Başarılı bir dönüşüm projesi için müşterinin, çalışanın ve iş ağlarının gücünden yararlanmalıyız. ’’

Önceki haberGelecek yıl posta zirvesi Türkiye’de
Sonraki haberYazılımcılar sanayici oldu

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz