Türk Heyeti MWC’ye Katıldı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Barselona’da gerçekleşen 2018 GSMA Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) Huawei standını ziyaret etti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve heyeti, Mobil Dünya Kongresi gezisi sırasında ilk uluslararası şirket ziyaretini Huawei standına gerçekleştirdi. Bakan, Huawei 5G teknolojisi ve güvenli şehir çözümleri ile yakından ilgilendi. Huawei Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Üst Kurul Üyesi Tian Feng, Bakan’ın ziyaretini memnuniyetle karşılayarak, Huawei’nin küresel düzeyde uçtan uca 5G çözümlerine liderlik ettiğini açıkladı.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a Mobil Dünya Kongresi’nde BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, UDHB Haberleşme Genel Müdürü Ensar Kılıç ve UDHB Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey de eşlik etti.

Huawei’nin Türkiye’yi, Avrasya ve Afrika’yı birbirine bağlayan stratejik bir merkez olarak gördüğünden bahseden Tian Feng, ülkenin küresel operasyonlar için de çok önemli bir nokta olduğunu belirtti. Feng, açıklamalarına şöyle devam etti: “Türk hükümetinin ve müşterilerimizin desteğiyle, Türkiye’nin en gelişmiş 4.5G şebekesini kurmasına ve bu şebekeyi 2017’den bu yana 5G’ye hazır hale getirmek için büyük yatırım yapmasına yardımcı olduk. Bu sayede hükümet ve operatörlerin yatırımları koruma altında olacak. Bu çalışmalar ile birlikte Huawei, test kullanıcı ekipmanı, çekirdek ve radyo elemanları da dahil olmak üzere bir dizi prototip 5G ekipmanları ile Türkiye ‘5GTR’ çalışmalarına katkıda bulunacak. Türkiye’nin 5G döneminde Avrasya’da lider konumumuzu koruyacağız.”

Bakan Arslan da Huawei’nin Türkiye bilişim teknolojileri endüstrisi için gösterdiği çabalardan ve çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getirerek, Huawei’nin katkısı için teşekkürlerini belirtti. Ayrıca ziyareti esnasında Huawei standında 5G ekipmanları ile kurulan bir kalede, sanal ortamda şut çekti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleme Bakanı Ahmet Arslan, Mobil Dünya Kongresi’ndeki Türk standlarını DA teker teker gezerek yerinde incelemeLER yaptı.

Önceki haberUlaştırma Bakanlığı’ndan Büyük 5G Adımı
Sonraki haberTürk Telekom yol haritasını paylaştı

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz