Evi, cihazlardan koruyun

IoT cihazları, sahip oldukları teknoloji sayesinde birbirleriyle veya dış ortamla etkileşime geçebilen, ağ bağlantısına sahip cihazlardır. Çok fazla sayıda ve farklı şekilde bulunabilen bu cihazlar nedeniyle Nesnelerin İnterneti siber suçlular için çekici bir hedef haline geldi.

Evinizi ve şirketinizi routerlar, IP kameralar, yazıcılar ve diğer cihazların zayıflıklarından nasıl korursunuz? Kaspersky Lab araştırmacıları, şunları tavsiye ediyor:

1. Bir IoT cihazı satın almadan önce internette cihazın güvenlik açıkları hakkında araştırma yapın. Satın alacağınız cihazın güvenlik araştırmacıları tarafından incelenmiş olma ihtimali yüksektir ve cihazlarda tespit edilen sorunların giderilip giderilmediğini de genellikle bulabilirsiniz.

2. Yeni ürünlerde karşılaşabileceğiniz standart sorunların yanı sıra bu tür cihazlarda güvenlik araştırmacıları tarafından henüz keşfedilmemiş güvenlik sorunları bulunabilir. En iyi tercih, yazılımı birçok kez güncellenmiş bir ürünü satın almaktır.

3. Akıllı cihazları hayatınızın hangi bölümünde kullanacağınızı belirlerken güvenlik risklerini de göz ardı etmeyin. Evinizde değerli eşyalar saklıyorsanız uygulama ile kontrol edilen mevcut alarm sisteminizi profesyonel bir alarm sistemiyle değiştirmek veya mevcut sisteminizi potansiyel güvenlik açıklarından etkilenmeyecek şekilde kullanmak çok daha iyi bir fikir olabilir.

Önceki haberOfis bilgileri nasıl korunmalı?
Sonraki haberLIfebox, verileri koruyacak

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz