FUJIFILM Holdings ve Xerox Güçlerini Birleştiriyor

Fuji Xerox Marka

FUJIFILM ve Xerox, Ocak ayının son gününde Xerox’u, uzun süredir faaliyette olan Fuji Xerox ortak girişimi ile birleştirme yönünde nihai bir mutabakata vardıklarını duyurdu. Birleşmeyle ortaya çıkan şirket, yenilikçi baskı teknolojileri ve akıllı iş çözümlerinde bir dünya lideri olacak ve temel coğrafi bölgelerde liderliği elinde bulundururken yıllık 18 milyar dolar gelir rakamına ulaşacak.

Öngörülen birleşme ile Xerox hissedarlarına kapanışta ciddi bir nakit ödemesi yapılacak olup, bunun yanında yetkinlikleri ciddi ölçüde artan yeni şirkette de önemli bir paya sahip olmaları sağlanacak.

Anlaşma şartlarına göre Xerox hissedarlarına, birleşmeyle ortaya çıkan şirketin bilançosundan karşılanmak üzere hisse başına yaklaşık 9,80 dolara tekabül eden 2,5 milyar dolarlık özel bir nakit temettü ödemesi yapılacak ve Xerox birleşmeyle ortaya çıkacak şirketin %49,9’una sahip olacak. Söz konusu nakit temettü tutarı, Xerox hisselerinin fiyatında bu gelişmenin etkisi görülmeden önceki 10 Ocak 2018 piyasa kapanışı itibarıyla ulaşılan 30,35 dolar rakamının %30’undan fazlasına tekabül etmektedir. Birleşmeyle ortaya çıkan şirkette Fujifilm’in payı %50,1 olacak ve firma önemli operasyonel destek ve dönüşüm liderliği sağlayacaktır.

Birleşme, hem Fujifilm hem de Xerox’un Yönetim Kurullarında oybirliğiyle kabul edildi. Birleşmeyle ortaya çıkan şirket “Fuji Xerox” adını taşıyacak ve NYSE’de XRX koduyla işlem görecek. Yeni Fuji Xerox’un biri ABD’de Norwalk, CT’de, diğeri de Japonya’da Minato, Tokyo’da olmak üzere iki genel merkezi ve 180’den fazla ülkede faaliyetleri olacak. Birleşmeyle ortaya çıkan şirket, faaliyet gösterdiği bölgelerde artık simge olmuş “Xerox” ve “Fuji Xerox” markalarını muhafaza edecek.

Yeni marka: Fuji Xerox

Fujifilm’in Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Shigetaka Komori, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Fujifilm ve Xerox, halihazırda faaliyet gösteren Fuji Xerox ortak girişimimiz üzerinden olağanüstü bir ortaklık kurabilmiştir. Bugün atılan adımsa güçbirliğimizin stratejik evriminde bir sonraki aşamadır. Doküman Çözümleri faaliyetleri Fujifilm’in portföyünde önemli bir rol oynamakta olup yeni Fuji Xerox yapısının oluşturulması bize hızla değişen bir pazarda liderlik konumuna ulaşmada daha doğrudan bir yol sağlayacaktır. Fujifilm’in mürekkep püskürtme, görüntüleme ve yapay zeka alanları başta olmak üzere yenilikçi görüntüleme ve bilgi çözümleri konularında teknolojik gelişim geçmişinin yeni Fuji Xerox’un başarısında önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz.”

Fuji Xerox

Sn. Komori sözlerine şöyle devam etti: “Fujifilm’in değişimin önünü açma yeteneğinin ve kendisini başarıyla yeniden yaratma deneyiminin yeni Fuji Xerox’a rekabet avantajı vereceğine ve hem yeni Fuji Xerox’un hem de Fujifilm’in hissedarlarına ciddi değer yaratma olanağı sunacağına inanıyorum. Xerox’un ve Xerox çalışanlarının Fujifilm ailesine katılımından büyük memnuniyet duyuyor ve sektörümüzün geleceğini birlikte şekillendirme bağlamında güçlerimizi birleştirmeye can atıyoruz.”

Xerox CEO’su Jeff Jacobson ise konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Teklif konusu birleşme, sektörde atılması gereken bir adımı yansıtıyor; birleşmeyle ortaya çıkan şirket açısından ciddi büyüme ve üretkenlik fırsatlarının önünü açarken bir yandan da Xerox hissedarlarına ciddi değer getirecektir. Yeni Fuji Xerox, bugünün gerçek anlamda global ölçekli iş dünyasında rekabet gücünü artıracak, hızla büyüyen pazarlardaki konumunu güçlendirecek, ve müşterilerimizin hızla gelişen taleplerini etkin bir biçimde karşılayabilmek için gereken inovasyon yeteneklerini ortaya koyacaktır. Bunların yanında birleşmeyle ortaya çıkan şirketin güçlü mali profili pazarda liderliğin devamını destekleyen yatırımların önünü açarken bir yandan da zaman içinde sermayenin getirisini artırmaya yönelik yeni fırsatlar da sunacaktır.”

Rakamlarla Fuji Xerox

Xerox Yönetim Kurulu Başkanı Robert J. Keegan ise şunları söyledi: “Bugün yapılan açıklama, 2016’da Conduent’le yolların ayrılması sonrasında stratejik ve finansal alternatiflerle ilgili olarak Xerox’un bağımsız yöneticileri liderliğinde yapılan kapsamlı bir değerlendirme sonrasında gelmiştir. Şirketin önündeki tüm alternatifleri dikkatle değerlendirdikten sonra Yönetim Kurulu, bu birleşmenin hissedarlarımız açısından değer yaratmanın açık bir biçimde en iyi yolu olduğu sonucuna varmıştır. Birleşmeyle ortaya çıkan şirketin gelecekteki başarısına katılmanın yanında cazip ve kati bir nakit temettü ödemesi Xerox hissedarları açısından değer denkleminde son derece akıllıca bir pozisyona işaret etmektedir. Xerox’un dönüşüm yolculuğunun bir sonraki aşamasına geçtiğimiz bu günlerde Fujifilm’le uzun yıllardır devam eden ilişkimizi daha da güçlendirecek olmak bize heyecan vermektedir.”

Önceki haberTürk Telekom’a ait en güncel içerik ‘Medya Merkezi’nde
Sonraki haberEpson, Kurumsal Baskıda Yeni Bir Segmente Girdi

YORUM YAZIN

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz